.
راهنمای ثبت درخواست تجدید امتیاز رسانه
(ویژه رسانه هایی که به استناد ماده 16 قانون مطبوعات لغو امتیاز شده اند)
برای تجدید امتیاز، صرفا صاحب امتیاز قبلی رسانه میتواند با ورود به حساب کاربری خود در سامانه جامع رسانههای کشور، نسبت به ثبت درخواست اقدام نماید. برای این منظور لازم است درخواست خود را با همان مشخصات نشریه لغو شده (ترتیب انتشار، زمینه، گستره توزیع و ...) در سامانه ثبت نماید.
اعمال تغییرات زیر در ثبت درخواست تجدید امتیاز رسانه بلامانع است:
- تغییر مدیرمسئول رسانه (چنانچه به هر علتی مدیرمسئول قبلی با رسانه همکاری نداشته باشد)
- تغییر ترتیب انتشار از فاصله زمانی کم به زیاد (مثلا ماهنامه به فصلنامه)
- تغییر نوع انتشار از حالت چاپی به الکترونیکی غیر برخط یا پایگاه خبری (مثلا فصلنامه چاپی به فصلنامه الکترونیکی یا هفته نامه چاپی به پایگاه خبری)
- تغییر گستره توزیع از گستره بیشتر به کمتر (مثلا سراسری به منطقهای)
توجه:
- در زمان درج نام قبلی، در بخش مشخصات رسانه با پیام (نام پیشنهادی تکراری است) مواجه خواهید شد. بنابراین مانند مثال زیر در کنار نام پیشنهادی اول عبارت: (ماده 16) را اضافه نمایید. در محل نام پیشنهادی دوم و سوم نیز همان نام قبلی را درج کنید و برای ایجاد تمایز در کنار نام دوم یک (.) و در کنار نام دوم (..) قراردهید.
نام اول: همشهری (ماده 16) |
نام دوم: همشهری (ماده 16). |
نام سوم: همشهری (ماده 16).. |
- در زمان درج نشانی الکترونیکی قبلی برای پایگاههای خبری، با پیام (دامنه اعلام شده تکراری است) مواجه خواهید شد. بنابراین در ادامه حروف نشانی الکترونیکی قبلی، عدد (16) را اضافه نمایید.
آدرس سایت : hamshahri16.ir |
برای ثبت درخواست تجدید امتیاز رسانه، مراحل درج اطلاعات را به شرح زیر اقدام نمایید.
1- صاحب امتیاز رسانه با ورود به بخش مجوز ها - درخواست مجوز - نشریه عمومی را انتخاب مینماید . در صورتی که اطلاعات خواسته شده قبلی کاملا بارگذاری شده باشد شما می توانید ثبت درخواست را آغاز نمایید و در غیر اینصورت پیغام خطا دریافت خواهید نمود و سامانه اجازه ثبت درخواست به شما نخواهد داد .
2- قبل از شروع ثبت درخواست در صفحه مربوطه توضیحاتی را مشاهده می کنید. بخش اول مربوط به تعاریف مرتبط با حوزه رسانه می باشد و بخش دوم تعهداتی است که می بایست کاربر قبل از ثبت تقاضا آن را مطالعه نموده و با پذیرش آن امکان ورود به بخش ثبت درخواست فراهم می گردد
3- در صفحه بعد نوع رسانه را انتخاب نمایید.
- از میان موارد زیر یک مورد را انتخاب نمایید.
- در صورت انتخاب نوع "چاپی"، یکی از موارد زیر را انتخاب نمایید.
- در صورت انتخاب نوع" الکترونیک – برخط "،یکی از موارد زیر را انتخاب نمایید.
- در صورت انتخاب نوع "الکترونیک - غیر برخط"، یکی از موارد زیر را انتخاب نمایید.
4- پس از انتخاب نوع رسانه با انتخاب گزینه وارد مرحله بعد برای ثبت درخواست خواهید شد.
5- در بخش نام رسانه متقاضی سه عنوان پیشنهادی خود را اعلام می نماید . قابل توجه اینکه نرم افزار بصورت هوشمند اجازه انتخاب نام تکراری رسانه ای که قبلا مجوز گرفته است را به متقاضی نمی دهد . در اینصورت نام دیگری را برگزینید
همچنین اگر این نام رزرو شده باشد به متقاضی این هشدار را می دهد که در صورت مجوز گرفتن نام رزرو شده، انتخاب این نام توسط ایشان مقدور نبوده و می بایست نام پیشنهادی خود را اصلاح نماید .نام رزرو شده عنوانی است که متقاضی دیگری آن نام را انتخاب کرده و هنوز درخواست ایشان در هیأت نظارت بر مطبوعات مورد بررسی و رأی قرار نگرفته است . در صورتی که نام رزرو شده ایشان برگزیده شود آن نام قطعی شده و فرد متقاضی دیگری که این نام را درخواست کرده است می بایست نسبت به تغییر آن اقدام نماید .
6- پس از انتخاب نام می بایست مدیر مسئول نشریه را انتخاب نمایید . در صورتی که مدیر مسئول دارای نام کاربری در سایت باشد با وارد کردن کد ملی ایشان را انتخاب نمایید .
نکات مهم مرتبط با مدیر مسئول رسانه :
- مدیر مسئول میبایست اطلاعات تکمیلی و بخش بارگذاری اسناد را تکمیل کرده باشد، تا بتوان ایشان را برای مدیر مسئولی رسانه مورد تقاضا در سیستم ثبت نمود .
- درصورتیکه صاحب امتیاز شخصیت حقوقی باشد یا مدیر مسئول و صاحب امتیاز دو شخصیت حقیقی متفاوت باشند , مدیرمسئول میبایست تعلق این نشریه به مدیرمسئولی خود را تایید نماید تا ثبت درخواست کامل شود ؛ در غیر اینصورت درخواست در وضعیت "منتظر پذیرش مدیر مسئول" باقی می ماند .
7- با انتخاب زبان رسانه شما می توانید علاوه برزبان فارسی ، درخواست انتشار رسانه به زبان های دیگر را نیز اعلام نمایید
8- گرایش رسانه عنوان بعدی مورد انتخاب شما می باشد . گرایش مورد نظر خود را انتخاب نمایید.
گرایش عمومی : رسانه ای است که مخاطبان آن عموم جامعه یا قشرهای سنی ، جنسیتی ، جغرافیایی ، شغلی و..... هستند و در زمینه های موضوعی متعدد منتشر میشوند.
نکات:
- کاربر با انتخاب این گرایش می تواند حداکثر تادوزمینه اززمینه های "اجتماعی" ، "سیاسی" ، "اقتصادی" ، "فرهنگی" ، "هنری" و "ورزشی" را انتخاب نماید .
- اگر کاربر فقط یک زمینه انتخاب نماید ،بصورت تک زمینه ای شده و به عنوان نشریه اختصاصی با آن تعامل می شود.
گرایش تخصصی : نشریه ای است که مخاطبان آن فقط متخصصان آن موضوع هستند. صاحبان امتیاز این نشریات دانشگاه ها ، مراکز پژوهشی ، انجمن های علمی ویا اشخاص حقیقی با درجه دکترا (یا معادل آن) درموضوع درخواستی رسانه هستند.
نکات :
- با انتخاب هریک از زمینه های "پزشکی و پیراپزشکی" ، "علوم انسانی" ، "علوم پایه" ، "فنی و مهندسی" ، "هنر" و "کشاورزی" ؛ متقاضی با درج عنوان رشته تخصصی دانشگاهی مرتبط با آن حوزه زمینه فعالیت نشریه را اعلام می نماید .
- مدرک تحصیلی متقاضیان نشریات تخصصی می بایست حداقل دکترا باشد .
گرایش اختصاصی : نشریه ای است که مخاطبان آن متخصصان ویا علاقمندان آن موضوع هستند وصرفا در یک زمینه و یک موضوع خاص منتشر میشود
نکات:
متقاضی با انتخاب حوزه فعالیت نشریه ، بصورت مشخص نوع فعالیت در زمینه اختصاصی مورد نظر را اعلام می کند .
9- گستره توزیع" محدوده جغرافیایی توزیع نشریه را مشخص می نماید . انواع این گستره عبارتند از :
- سراسری : این گستره به معنای توزیع کشوری می باشد و صاحب امتیاز نشریه محدودیتی به لحاظ محدوده جغرافیایی ندارد .
- منطقه ای : در این حالت صاحب امتیاز می تواند تا 5 استان همجوار را انتخاب کرده و نشریه را در همان محدوده جغرافیایی توزیع نماید .
- استانی : در این گستره متقاضی فقط یک استان را می تواند انتخاب نماید .
- محلی : به نشریه ای محلی اطلاق می شود که فقط امکان توزیع در یک شهر داشته باشد .
10- متقاضی با تعیین نمودن "نوع چاپ" ، وضعیت نشریه را از این لحاظ مشخص می کند که نشریه بصورت "روزنامه ای- صحافی نشده" یا "مجله ای" باشد .
11- در نهایت صاحب امتیاز "محل دفتر مرکزی" رسانه را که در نظر دارد در آن استان و شهر دفتر نشریه را تأسیس نماید اعلام می نماید .
12- با انتخاب گزینه تقاضا ثبت می شود و " کد رهگیری " به متقاضی اعلام می شود و با این کد رهگیری می تواند درخواست خود را پیگیری نماید .