ثبت درخواست مجوز رسانه (چاپی ، الکترونیکی)

 

 

 

توضیحات گردش کار ثبت درخواست مجوز رسانه

در صورتی که متقاضی صدور مجوز انتشار رسانه می باشید ، توجه به نکات زیر برای ثبت درخواست الزامی است :

  1. با نام کاربری و رمز عبور خود وارد ناحیه کاربری شوید .
  2.  قبل از ورود به بخش مجوز هاو انتخاب گزینه درخواست مجوزبه موارد ذیل توجه فرمایید :
  • در صورتی که صاحب امتیاز (متقاضی مجوز رسانه) فردی حقیقی باشد با مراجعه به بخش,خانهاطلاعات تکمیلی، با دقت به کلیه پرسش های موجود در این بخش پاسخ داده و در پایان اطلاعات ثبت شده را ذخیره کنید . دقت نمایید که پاسخ ها می بایست کامل و دقیق باشد .شایان ذکر است پس از تایید اطلاعات ، امکان ویرایش آن مقدور نمی باشد ، برای ویرایش اطلاعات تکمیلی می بایست به بخش ویرایش اطلاعات ویرایش اطلاعات تکمیلی مراجعه فرمایید .

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  همچنین با ورود به بخش اسناد نسبت به بارگزاری تصاویر اسناد درخواستی اقدام فرمایید .

 

 

  • یکی از موارد زیر را انتخاب نمایید:

 

 

 

  • برای بررسی ثبت درخواست مجوز رسانه ، ارسال تصویر روی کارت ملی ، تصویر تمام صفحات شناسنامه ، تصویر آخرین مدرک تحصیلی (حداقل کارشناسی) الزامی می باشد.

پس از انتخاب نوع سند برای انتخاب فایل سند، گزینه     را انتخاب نمایید .

پس از انتخاب فایل با زدن کلید  فایل انتخاب شده ثبت خواهد شد. در این حالت تصویر سند ارسال شده را مشاهده می کنید و وضعیت آن در حالت بررسی نشده (منتظر کپی برابر اصل ) قرار می گیرد.

در صورت وجود اشتباه در فایل انتخاب شده گزینه حذف را می توانید   را انتخاب نمایید.

 

 

3. در صورتی که صاحب امتیاز (متقاضی مجوز رسانه) فردی حقوقی باشد با توجه به نوع کاربری حقوقی (دولتی ، خصوصی غیرانتفاعی ، خصوصی ، حزبی ، نهادهای عمومی غیر دولتی) در بخش "اسناد" می بایست مدارک مرتبط را ارسال نماید .این مدارک شامل نامه بالاترین مقام مسئول برای معرفی مدیرمسئول و" نماینده قانونی" برای تمامی کاربران حقوقی می باشد . اگر کاربر حقوقی از نوع "دولتی" باشد "می بایست مجوز کمیسیون انتشارات دولتی برای شخصیت های حقوقی دولتی "را بارگذاری نماید. چنانچه نوع کاربر حقوقی،"خصوصی" باشد بارگذاری "تصویر آگهی تاسیس و تغییرات در روزنامه های رسمی قوه قضائیه" و "تصویراساسنامه یا قانون تشکیل شخصیت حقوقی که در آن صراحتأ به انتشار نشریه یا فعالیت پایگاه خبری اشاره شده است" ، الزامی است. و اگر نوع کاربر حقوقی ،"حزبی" باشد "علاوه بر موارد فوق ، بارگذاری تصویر" مجوز تاسیس یا پروانه فعالیت قانونی برای احزاب ، جمعیت ها ، انجمن ها ، بنیادها ،تشکل های صنفی و ... الزامی می باشد.

تذکر :

  • تصاویر ارسال شده می بایست بصورت رنگی از اصل مدارک درخواستی تهیه شده باشند.
  • متقاضیانی که به تازگی فارغ التحصیل شده اندو هنوز مدرک تحصیلی دریافت ننموده اند باید گواهی دانشگاه محل تحصیل خود را که شامل اعلام فراغت از تحصیل ایشان و تعداد واحد های گذرانده شده می باشد، ارائه نمایند.
  • متقاضیانی که مدرک تحصیلی خود را از دانشگاههای خارج از کشور اخذ نموده اند باید حتماً ارزشنامه مدرک تحصیلی خود را که به تایید کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی رسیده باشد ارائه نمایند.
  • متقاضیانی که تحصیلات حوزوی داشته باشند ، باید گواهی مرکز مدیریت حوزه علمیه قم یا حوزه های علمیه معتبر دیگر را در خصوص پایه و سطح تحصیلات خود ارائه نمایند. (حداقل اتمام سطح دو یا پایه هشت)

 

4. پس از اطمینان از تکمیل کردن اطلاعات خواسته شده و ارسال تصاویر مدارک درخواستی با ورود به بخش مجوز ها درخواست مجوز-نشریه عمومی را انتخاب نمایید . در صورتی که اطلاعات خواسته شده قبلی کاملا بارگذاری شده باشد شما می توانید ثبت درخواست را آغاز نمایید و در غیر اینصورت پیغام خطا دریافت خواهید نمود و سامانه اجازه ثبت درخواست به شما نخواهد داد .

 

 

 

 

 

 

 

 

5. قبل از شروع ثبت درخواست در صفحه مربوطه توضیحاتی را مشاهده می کنید . بخش اول مربوط به تعاریف مرتبط با حوزه رسانه می باشد و بخش دوم تعهداتی است که می بایست کاربر قبل از ثبت تقاضا آن را مطالعه نموده و با پذیرش آن امکان ورود به بخش ثبت درخواست فراهم می گردد .

 

 

 

 

6. در صفحه بعد نوع رسانه را انتخاب نمایید.

 

  • از میان موارد زیر یک مورد را انتخاب نمایید.

 

  • در صورت انتخاب نوع "چاپی"، یکی از موارد زیر را انتخاب نمایید.

 

 

  • در صورت انتخاب نوع" الکترونیک – برخط "،یکی از موارد زیر را انتخاب نمایید.

 

 

 

  • در صورت انتخاب نوع "الکترونیک  - غیر برخط"، یکی از موارد زیر را انتخاب نمایید.

 

 

7. در بخش نام رسانه متقاضی سه عنوان پیشنهادی خود را اعلام می نماید . قابل توجه اینکه نرم افزار بصورت هوشمند اجازه انتخاب نام تکراری رسانه ای که قبلا مجوز گرفته است را به متقاضی نمی دهد . در اینصورت نام دیگری را برگزینید .

همچنین اگر این نام رزرو شده باشد به متقاضی این هشدار را می دهد که در صورت مجوز گرفتن نام رزرو شده، انتخاب این نام توسط ایشان مقدور نبوده و می بایست نام پیشنهادی خود را اصلاح نماید .نام رزرو شده عنوانی است که متقاضی دیگری آن نام را انتخاب کرده و هنوز درخواست ایشان در هیأت نظارت بر مطبوعات مورد بررسی و رأی قرار نگرفته است . در صورتی که نام رزرو شده ایشان برگزیده شود آن نام قطعی شده و فرد متقاضی دیگری که این نام را درخواست کرده است می بایست نسبت به تغییر آن اقدام نماید .   

 

8. پس از انتخاب نوع رسانه با انتخاب گزینه   وارد مرحله بعد برای ثبت درخواست خواهید شد.

پس از انتخاب نام می بایست مدیر مسئول نشریه را انتخاب نمایید . در صورتی که مدیر مسئول دارای نام کاربری در سایت باشد با وارد کردن کد ملی ایشان را انتخاب نمایید .

 

نکات مهم مرتبط با مدیر مسئول رسانه :

  • مدیر مسئول میبایست اطلاعات تکمیلی و بخش بارگذاری اسناد را تکمیل کرده باشد، تا بتوان ایشان را برای مدیر مسئولی رسانه مورد تقاضا در سیستم ثبت نمود .
  •  درصورتیکه صاحب امتیاز شخصیت حقوقی باشد یا مدیر مسئول و صاحب امتیاز دو شخصیت حقیقی متفاوت باشند , مدیرمسئول می‌بایست تعلق این نشریه به مدیرمسئولی خود را تایید نماید تا ثبت درخواست کامل شود ؛ در غیر اینصورت درخواست در وضعیت "منتظر پذیرش مدیر مسئول" باقی می ماند .

 

 

9. با انتخاب زبان رسانه شما می توانید علاوه برزبان فارسی ، درخواست انتشار رسانه به زبان های دیگر را نیز اعلام نمایید .

10. گرایش رسانه عنوان بعدی مورد انتخاب شما می باشد . گرایش مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

گرایش عمومی : رسانه ای است که مخاطبان آن عموم جامعه یا قشرهای سنی ، جنسیتی ، جغرافیایی ، شغلی و..... هستند و در زمینه های موضوعی متعدد منتشر می‌شوند.

نکات:

  • کاربر با انتخاب این گرایش می تواند حداکثر  تادوزمینه اززمینه های "اجتماعی" ، "سیاسی" ، "اقتصادی" ، "فرهنگی" ، "هنری" و "ورزشی" را انتخاب نماید .

  • اگر کاربر فقط یک زمینه انتخاب نماید ،بصورت تک زمینه ای شده و به عنوان نشریه اختصاصی با آن تعامل می شود.

 

گرایش تخصصی : نشریه ای است که مخاطبان آن فقط متخصصان آن موضوع هستند. صاحبان امتیاز این نشریات دانشگاه ها ، مراکز پژوهشی ، انجمن های علمی ویا اشخاص حقیقی با درجه دکترا (یا معادل آن) درموضوع درخواستی رسانه هستند.

نکات :

  • با انتخاب هریک از زمینه های "پزشکی و پیراپزشکی" ، "علوم انسانی" ، "علوم پایه" ، "فنی و مهندسی" ، "هنر" و "کشاورزی" ؛ متقاضی با درج عنوان رشته تخصصی دانشگاهی مرتبط با آن حوزه زمینه فعالیت نشریه را اعلام می نماید .

  • مدرک تحصیلی متقاضیان نشریات تخصصی می بایست حداقل دکترا باشد .

 


گرایش اختصاصی : نشریه ای است که مخاطبان آن متخصصان ویا علاقمندان آن موضوع هستند وصرفا در یک زمینه و یک موضوع خاص منتشر می‌شود

 

نکات:

  • متقاضی با انتخاب حوزه فعالیت نشریه ، بصورت مشخص نوع فعالیت در زمینه اختصاصی مورد نظر را اعلام می کند .

 

11. "گستره توزیع" محدوده جغرافیایی توزیع نشریه را مشخص می نماید . انواع این گستره عبارتند از :

  • سراسری : این گستره به معنای توزیع کشوری می باشد و صاحب امتیاز نشریه محدودیتی به لحاظ محدوده جغرافیایی ندارد .
  • منطقه ای : در این حالت صاحب امتیاز می تواند تا 5 استان همجوار را انتخاب کرده و نشریه را در همان محدوده جغرافیایی توزیع نماید .
  • استانی : در این گستره متقاضی فقط یک استان را می تواند انتخاب نماید .
  • محلی : به نشریه ای محلی اطلاق می شود که فقط امکان توزیع در یک شهر داشته باشد .

 

 

12. متقاضی با تعیین نمودن "نوع چاپ" ، وضعیت نشریه را از این لحاظ مشخص می کند که نشریه بصورت "روزنامه ای- صحافی نشده" یا "مجله ای" باشد .

13. در نهایت صاحب امتیاز "محل دفتر مرکزی" رسانه را که در نظر دارد در آن استان و شهر دفتر نشریه را تأسیس نماید اعلام می نماید .

  1. با انتخاب گزینه  تقاضا ثبت می شود و " کد رهگیری " به متقاضی اعلام می شود و با این کد رهگیری می تواند درخواست خود را پیگیری نماید .

 

 

 

 

 

 

 

 

سامانه جامع رسانه‌های کشور
معاونت امور رسانه ای و تبلیغات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تهران، خیابان قائم مقام فراهانی، خیابان هشتم، شماره 15
تلفن خانه مرکزی : (+9821) 84095000
Privacy Policy